Технологічний процес виробництва хліба відбувається з використанням закваски, яку готують на виробництві. Закваска – це напівфабрикат, який отримують, сферментовуючи суміш борошна та води культурами бактерій для заквасок. Чи потрібно на маркуванні в складі виробу при переліку інгредієнтів вказувати закваску?
На запитання відповідає
Юрій Полівода,
керівник групи системи управління безпечністю харчових продуктів ПрАТ «Херсонський комбінат хлібопродуктів»
Основним законодавчим документом щодо маркування інгредієнтів та харчових продуктів є Закон України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» (далі – Закон), згідно з яким визначено наступне:
Норма закону
«Стаття 1. Терміни та їх визначення
інформація про харчовий продукт – інформація,…
Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демо-доступу