Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім
19.08.2024
За результатами перевірки баштанних культур не допущено в обіг майже 0,4 т кавунів та динь з перевищеним вмістом нітратів

В поточному році спеціалістами лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи Запорізької регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби на агропродовольчих ринках міста Запоріжжя  та міста Вільнянськ  проведено 644 експертизи баштанних культур, зокрема:

  • 451 експертизу кавунів, з яких виявлено 6 випадків перевищення максимально допустимих рівнів вмісту нітратів;
  • 193 експертизи динь, виявлено 4 випадки перевищення максимально допустимих рівнів вмісту нітратів.

 

Небезпечна продукція у кількості  395 кг (230 кг  кавунів та 165 кг динь)  не допущена до реалізації. 

 

Варто пам’ятати, що баштанні культури  можуть принести як користь, так і шкоду здоров’ю. 

Ви маєте право перевірити документи, які підтверджують безпечність цієї продукції.

Джерело: Держпродспоживслужба