Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім
Зміни законодавства
15.10.2024
Уряд посилив контроль за роботою підприємств хімічної промисловості

Кабінет Міністрів затвердив Порядок фіксації заходів державного нагляду (контролю) у сфері забезпечення хімічної безпеки та управління хімічною продукцією. 

Документ розроблено для реалізації положень євроінтеграційного рамкового Закону «Про забезпечення хімічної безпеки та управління хімічною продукцією».

Він дозволить інспекторам Держекоінспекції повною мірою реалізовувати свої повноваження щодо фіксації заходів нагляду (контролю).

Згідно з Порядком, під час здійснення заходів державного нагляду (контролю) на підприємствах хімічної промисловості інспектори зможуть використовувати портативні відеореєстратори, фото- та відео- камери, безпілотники, інші прилади. Зокрема, вони фіксуватимуть процес перевірки, виявлені правопорушення та їх наслідки.

Відзнятий матеріал зберігатиметься упродовж 120 діб. У разі використання його у рамках адміністративних, кримінальних чи дисциплінарних проваджень – до завершення таких справ. Строк зберігання також може бути продовжено з урахуванням термінів оскарження підприємством рішення органів державного нагляду (контролю).

Джерело: Ліга:Бізнес