Чи необхідно вказувати кількість цукру на маркуванні міцного алкоголю (віскі, джин і т.д.)? Запитання виникло через наявність додатка № 4 «Перелік харчових продуктів, на які не поширюється вимога щодо зазначення обов'язкової інформації про поживну цінність» до Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» від 06.12.2018 № 2639-VIII. У додатку зазначено: «Напої з вмістом спирту етилового понад 1,2 відсотка об’ємних одиниць».
Якщо йдеться про віскі та джин, то вказувати кількість цукру на маркуванні необхідно.
Для коньяків, сухих вин, шампанського та ігристих вин існують інші вимоги.
Виробники алкоголю повинні також виконувати вимоги Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» від 19.12.1995 № 481/95-ВР.