Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім
28.06.2023
Дезінсекція та дератизація на підприємствах громадського харчування
Тетяна Литвиненко,
cертифікований аудитор, консультант з розробки та впровадження систем менеджменту на відповідність міжнародним стандартам ISO 9001, ISO 22000 (Система НАССР)

 

Дезінсекція

 

Дезінсекція – комплекс заходів зі знищення шкідливих комах, які є переносниками збудників хвороб.

 

Можна виокремити певні механічні, фізичні, хімічні та біологічні методи дезінсекції (таблиця 1).

 

Таблиця 1. Методи дезінсекції

Методи

Характеристика

Механічні

Прибирання й миття приміщень

Фізичні

Застосування сухого і зволоженого гарячого повітря (наприклад, оброблення в дезінфекційних камерах), гарячої води, низьких температур

Хімічні

Застосування спеціальних хімічних препаратів

Біологічні

Знищення комах за допомогою птахів, мікроорганізмів

 

Мухи є розповсюджувачами різних…

Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демодоступу

КупитиОтримати демодоступ