04.12.2023
Ультрафіолетове оброблення води та повітря на підприємствах харчової промисловості
Тетяна Литвиненко,
cертифікований аудитор, консультант з розробки та впровадження систем менеджменту на відповідність міжнародним стандартам ISO 9001, ISO 22000 (Система НАССР)
На харчових підприємствах має підтримуватись чистота та санітарно-гігієнічний стан. Про це йдеться у ст. 41 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 № 771/97-ВР (далі – Закон № 771/97-ВР).
Розглянемо, як підтримувати підприємство в належному стані.
Із застосовних гігієнічних практик знаємо, що підприємство початково повинно мати умови, що дають змогу проводити ефективне санітарне оброблення. Проте не завжди миття і навіть дезінфекції достатньо для знищення усієї умовно-патогенної та патогенної мікрофлори.
Наразі одним із…
Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демо-доступу