Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім
04.12.2023
Ультрафіолетове оброблення води та повітря на підприємствах харчової промисловості
Тетяна Литвиненко,
cертифікований аудитор, консультант з розробки та впровадження систем менеджменту на відповідність міжнародним стандартам ISO 9001, ISO 22000 (Система НАССР)

На харчових підприємствах має підтримуватись чистота та санітарно-гігієнічний стан. Про це йдеться у ст. 41 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 № 771/97-ВР (далі – Закон № 771/97-ВР).

Розглянемо, як підтримувати підприємство в належному стані.

Із застосовних гігієнічних практик знаємо, що підприємство початково повинно мати умови, що дають змогу проводити ефективне санітарне оброблення. Проте не завжди миття і навіть дезінфекції достатньо для знищення усієї умовно-патогенної та патогенної мікрофлори.

Наразі одним із…

Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демо-доступу

КупитиОтримати демо-доступ