Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім
16.10.2024
Безпечність харчових продуктів: обов’язкова інформація на маркуванні питної води

Держпродспоживслужба нагадує, яка інформація має бути обов’язково зазначена на етикетці бутильованої питної води:

  • «Вода питна», її назва, вид (оброблена, необроблена (природна), штучно-мінералізована, штучно-фторована, штучно-йодована, з оптимальним вмістом мінеральних речовин, газована (сильно-, середньо-, слабо-) чи негазована тощо);
  • склад («вода питна» та перелік уведених речовин, зокрема консервантів, макро- та мікроелементів);
  • фактичні значення показників фізіологічної повноцінності мінерального складу питної води згідно з додатком 4 до ДСанПіН 2.2.4-171-10;
  • умови зберігання;
  • об'єм тари;
  • дата виготовлення та дата закінчення строку придатності до споживання;
  • найменування, місцезнаходження та телефони виробника;
  • місце виготовлення води;
  • вид вихідної води, місцезнаходження підземного джерела питного водопостачання та номер і глибина свердловини;
  • номер партії виробництва;
  • назва нормативного документа, який визначає вимоги щодо якості питної води.


В пунктах розливу води зазначена вище інформація повинна бути викладена на інформаційному листі, що має бути розміщений на видному місці.

Джерело: Держпродспоживслужба