Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім

Що є загальноприйнятим законодавством алергеном у молоці?

На запитання відповідає
Ілона Даниленко,
фахівчиня з якості, координаторка ISO/HACCP

Основним алергеном у молоці є білок молока (milk protein), зокрема:

  • казеїн;
  • β-лактоглобулін;
  • α-лактальбумін.

У законодавстві ЄС, України (яка гармонізує свої вимоги з ЄС) та за Codex Alimentarius, молоко і продукти з нього (включаючи лактозу) належать до обов’язкових для декларування алергенів.…

Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демодоступу

КупитиОтримати демодоступ