Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім

Підприємство-виробник займається виготовленням ікри імітованої, яка проходить етап пастеризації. Є необхідність у виготовленні ікри імітованої стерилізованої для реалізації її у режимах навколишнього середовища (без холодильних умов), тобто консерв. Чи потрібні якісь додаткові дозволи для виготовлення консерв чи їх сертифікація? Які нормативні документи регулюють це питання?

На запитання відповідає
Катерина Рожновська,
аудиторка із сертифікації, технічна експертка, тренерка з систем НАССР, систем менеджменту якості, екологічного управління, охорони здоров'я та безпеки праці

Під час планування змін технології виготовлення ікри імітованої необхідно забезпечити та задокументувати перевірку режимів стерилізації (температура, час, тиск) та підтвердження строку придатності ікри, протягом якого характеристики безпечності та якості, визначені оператором ринку з дотриманням…

Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демодоступу

КупитиОтримати демодоступ