Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім

Відповідно до п. 8 статті 6 Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» (далі – Закон) необхідно вказувати місцезнаходження оператора ринку харчових продуктів, відповідального за інформацію про харчовий продукт, а для імпортованих харчових продуктів – найменування та місцезнаходження імпортера. Проте в ДСТУ 4069:2016 «Напої безалкогольні. Загальні технічні умови» та в ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» є вимога вказувати номер телефону на маркуванні.  Чи є порушенням відсутність на маркуванні номеру телефону виробника?

На запитання відповідає
Аліна Ткаченко,
кандидат технічних наук, директор Навчально-наукового інституту денної освіти Полтавського університету економіки і торгівлі

Вищу силу має закон. Закон України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» є основним законодавчим документом щодо маркування інгредієнтів та харчових продуктів. 

Підприємство може використовувати ДСТУ, а може розробити свої власні вимоги (ТУ) – і це не буде порушенням.

Дійсно, у …

Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демодоступу

КупитиОтримати демодоступ