Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім

Підприємство займається виробництвом біопрепаратів для рослин. Підготовку пакувальної тари проводять дезрозчином. Аналіз тари на мікробіологічну чистоту проводиться 5 днів. Експозиція дезрозчину – 24 год. Чи можна провести валідацію очищення тари як підтвердження того, що після часу експозиції (24 год) можна використовувати тару для пакування, а не чекати 5 днів?

На запитання відповідає
Юрій Полівода,
керівник групи системи управління безпечністю харчових продуктів ПрАТ «Херсонський комбінат хлібопродуктів»

Норма закону

Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»:

«24) забруднення – наявність або поява небезпечного фактора в харчовому продукті;

25) забруднююча речовина – будь-яка біологічна речовина, в тому числі організми, мікроорганізми та їх частини, або…

Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демо-доступу

КупитиОтримати демо-доступ