Підприємство займається виробництвом біопрепаратів для рослин. Підготовку пакувальної тари проводять дезрозчином. Аналіз тари на мікробіологічну чистоту проводиться 5 днів. Експозиція дезрозчину – 24 год. Чи можна провести валідацію очищення тари як підтвердження того, що після часу експозиції (24 год) можна використовувати тару для пакування, а не чекати 5 днів?
Норма закону
Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»:
«24) забруднення – наявність або поява небезпечного фактора в харчовому продукті;
25) забруднююча речовина – будь-яка біологічна речовина, в тому числі організми, мікроорганізми та їх частини, або…
Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демо-доступу