Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім

Чи всі двері на підприємстві з виробництва харчових продуктів повинні бути промарковані? Чи можна, якщо приміщення порожнє та не використовується, на вхідні двері до цього приміщення повісити табличку «Не використовується»? 

На запитання відповідає
Аліна Ткаченко,
кандидат технічних наук, директор Навчально-наукового інституту денної освіти Полтавського університету економіки і торгівлі

Маркування дверей в принципі не є обов'язковою процедурою. 

Але дійсно, щоб не виникало питань щодо схеми потоків і щодо правильності зонування виробничих приміщень, двері доцільно промаркувати як «Не використовується».

Проте загалом, двері взагалі можна не маркувати.