10.08.2023
Санітарно-гігієнічні вимоги до оброблення столового посуду у лікувальних закладах

Тетяна Литвиненко,
cертифікований аудитор, консультант з розробки та впровадження систем менеджменту на відповідність міжнародним стандартам ISO 9001, ISO 22000 (Система НАССР)
Будемо керуватись вимогами Державних санітарних правил «Улаштування, утримання і організація режиму діяльності дитячих оздоровчих закладів» ДСанПіН 5.5.5.23-99.
Миття столового посуду проводиться механічними мийними машинами або ручним способом.
Для миття ручним способом повинні бути обладнані:
- для столового посуду – тригніздові ванни, у третій з них слід мати спеціальні решітки і гнучкий шланг з душовою насадкою для ополіскування вимитого посуду; у місці приєднання ванни до каналізації передбачаються повітряні розриви не менше ніж 20 мм від верхньої приймальної лійки;
- для склянок,…
Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демодоступу
На цю тему
25.09.2023
Медична книжка працівника