Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім
10.05.2024
Угода про співпрацю між українськими і європейськими молочними виробниками сприятиме вступу України до ЄС

Спілка молочних підприємств України та  Європейська молочна асоціація підписали меморандум про порозуміння. Це важлива подія, яка закладає основу на співпрацю та чесну і прозору конкуренцію.

Про це зазначив перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький під час вітального слова на пресконференції після підписання меморандуму. За його словами, угода сприятиме розвитку молочної галузі і значно пришвидшить процес євроінтеграції аграрного сектору України.

Цитата

«Якщо український і європейський молочні сектори домовляться про взаємодію, то це пришвидшить процес вступу України до ЄС. Тому Україні важливо створювати рівні умови для виробників, надавати їм підтримку, як це відбувається в ЄС», – зазначив Тарас Висоцький.

Перший заступник Міністра додав, що Урядом нещодавно була збільшена підтримка тваринництва, в тому числі  молочних виробників за програмою «Доступні кредити 5-7-9». Фермери тепер зможуть взяти кредит до 150 млн грн. Це дозволить підприємцям розвивати  економічно ефективне виробництво.  

Своєю чергою Державний секретар Міністерства аграрної політики та продовольства України Віктор Канцурак зазначив, що створення підприємств з глибокої переробки молока та виробництва продукції з доданою вартістю повинно стати одним з локомотивів аграрного розвитку України. 

У заході взяли участь голова Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Олександр Гайду, голова Спілки молочних підприємств України Вадим Чигарновський, президент Європейської молочної асоціації Джузеппе Амброзі, представники профільних асоціацій. 

Джерело: Міністерство аграрної політики та продовольства України