Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім

Як трактувати показники мікотоксинів у крохмалі модифікованому згідно з Регламентом Комісії (ЄС) 2023/915 від 25 квітня 2023 року щодо максимальних рівнів певних забруднюючих речовин у продуктах харчування? Чи правильно відносити крохмаль до пункту 1.1.13 Регламенту Комісії  (ЄС) 2023/915 «Кукурудза та рис підлягають сортуванню або іншій фізичній обробці перед розміщенням на ринку для кінцевого споживача або використанням як інгредієнт ут4-Охратоксин А-3,0 мкг/кг»? Чи нормуються показники дезоксиніваленол, зеараленон та фумонізини? Якщо нормується, то до якого підпункту Регламенту відносити крохмаль модифікований?

На запитання відповідає
Альона Васюта,
керівник служби якості ТОВ «Салекс Абсолют»

Все залежить від призначення крохмалю: він надходить на ринок кінцевому споживачу чи ні.

Дезоксиніваленол, зеараленон та фумонізини – всі ці показники регламентуються і крохмаль може розглядатися як продукт помелу кукурудзи. Орієнтуйтеся на п. 1.4.7.2, 1.5.6.2, 1.6.2 або 1.6.4.2 Регламенту…

Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демо-доступу

КупитиОтримати демо-доступ