Як трактувати показники мікотоксинів у крохмалі модифікованому згідно з Регламентом Комісії (ЄС) 2023/915 від 25 квітня 2023 року щодо максимальних рівнів певних забруднюючих речовин у продуктах харчування? Чи правильно відносити крохмаль до пункту 1.1.13 Регламенту Комісії (ЄС) 2023/915 «Кукурудза та рис підлягають сортуванню або іншій фізичній обробці перед розміщенням на ринку для кінцевого споживача або використанням як інгредієнт ут4-Охратоксин А-3,0 мкг/кг»? Чи нормуються показники дезоксиніваленол, зеараленон та фумонізини? Якщо нормується, то до якого підпункту Регламенту відносити крохмаль модифікований?
Все залежить від призначення крохмалю: він надходить на ринок кінцевому споживачу чи ні.
Дезоксиніваленол, зеараленон та фумонізини – всі ці показники регламентуються і крохмаль може розглядатися як продукт помелу кукурудзи. Орієнтуйтеся на п. 1.4.7.2, 1.5.6.2, 1.6.2 або 1.6.4.2 Регламенту…
Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демо-доступу