Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім
11.02.2022
Уряд посилив контроль за діяльністю операторів у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції

9 лютого Уряд затвердив постанову, яка забезпечує здійснення Держпродспоживслужбою ефективного державного контролю за діяльністю операторів у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції. Таке рішення націлене підвищити відповідальність виробників за наповнення ринку якісною органічною продукцією.

Цитата

«Завданням Уряду є створення дієвої законодавчої бази для сталого функціонування бізнесу, в тому числі у сфері органічного виробництва. З цією метою сьогодні затверджено відповідну постанову, яка дозволить Держпродспоживслужбі застосовувати єдині критерії, за якими оцінюватиметься ступінь ризику від провадження оператором діяльності у органічній сфері», - прокоментував заступник Міністра економіки України - Торговий представник України Тарас Качка.

Крім того, постановою затверджується Порядок визначення періодичності здійснення планових заходів державного контролю операторів. Також рішенням Уряду затверджено форму акту категоризації потужності оператора, який щорічно складатиметься інспекторами територіальних органів Держпродспоживслужби.

Джерело: Міністерство економіки України