Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім
04.08.2021
Зміни до "карантинної" постанови запрацюють з 5 серпня

Уряд уніс зміни до «карантинної» постанови від 9 грудня 2020 року № 1236 "Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2".

Відповідна постанова від 28 липня 2021 року № 787 набере чинності з 5 серпня 2021 року.

Зокрема, для протидії «Дельта»-штаму коронавірусу Уряд змінив правила перетину кордону. Детальніше про це розповіло Міністерство охорони здоров'я.

Визначено також, що у разі встановлення "жовтого" рівня епідемічної небезпеки дозволяються тривалі побачення засуджених (за умови наявності в установах виконання покарань і слідчих ізоляторах Державної кримінально-виконавчої служби вільних приміщень для ізоляції засуджених) з близькими родичами за відсутності у них на момент побачення ознак інфікування COVID-19 та наявності у осіб, які прибули на побачення:

- лабораторно підтвердженого негативного результату тестування їх на COVID-19 методом ПЛР, яке проведено не більш як за 72 години до дня надання тривалого побачення,

- або документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації,

- чи міжнародного, внутрішнього сертифіката або іноземного сертифіката,

та оригіналу документа, що підтверджує оплату послуги виїзду працівника медичної лабораторії до засудженого з метою забору біоматеріалів для проведення тестування на COVID-19 зазначеним методом.

Цитата

Крім того, Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко зазначив: «Однією з важливих новацій стають правила роботи навчальних закладів в умовах карантину. В разі виходу регіону з зеленої зони, тобто потрапляння в жовту, помаранчеву чи червону, задля роботи навчального закладу потрібно мати мінімум 80 % повністю вакцинованого персоналу».

Джерело: ЮРЛІГА