Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім
07.11.2022
Надання відомостей про харчову цінність продукту
Світлана Фесенко,
експерт із питань безпечності та якості харчової продукції

 

Перш ніж починати розгляд питання про надання відомостей про харчову цінність слід з’ясувати визначення ключових понять.

Визначення терміна

Харчова цінність харчового продукту – це кількісний вміст поживних речовин – білків, жирів та вуглеводів у 100 г продукту.

 

Калорійність та енергетична цінність – терміни, що характеризують, скільки енергії отримає організм у разі повного засвоєння продукту. Відсоток засвоюваності продукту залежить від індивідуальних особливостей організму.

Енергетична цінність вимірюється в кілоджоулях (кДж), а калорійність – в…

Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демо-доступу

КупитиОтримати демо-доступ