07.11.2022
Надання відомостей про харчову цінність продукту
Світлана Фесенко,
експерт із питань безпечності та якості харчової продукції
Перш ніж починати розгляд питання про надання відомостей про харчову цінність слід з’ясувати визначення ключових понять.
Визначення терміна
Харчова цінність харчового продукту – це кількісний вміст поживних речовин – білків, жирів та вуглеводів у 100 г продукту.
Калорійність та енергетична цінність – терміни, що характеризують, скільки енергії отримає організм у разі повного засвоєння продукту. Відсоток засвоюваності продукту залежить від індивідуальних особливостей організму.
Енергетична цінність вимірюється в кілоджоулях (кДж), а калорійність – в…
Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демо-доступу
На цю тему
23.05.2023
Маркування харчової продукції