Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім
28.08.2023
Фальсифікація продовольчих товарів: види, передумови та особливості у вітчизняних реаліях
Олександр Лисенко,
провідний аудитор НААУ, «Бюро Верітас» та LL-C (Certification)

Фальсифікація товарів з'явилася з моменту появи перших товарних ринків.

Довідка

Сьогодні Україна, посідаючи 9-те місце, входить у десятку світових «лідерів» за обсягами фальсифікованої продукції. Найпоширеніші порушення: у м'ясній продукції — підвищений вміст вологи, наявність штучних барвників, вміст сої, занижений вміст білків, у молочній продукції — наявність немолочного жиру, занижений вміст жиру.

Фальсифікація — дії, направлені на обман покупця і/або споживача способом підробки об'єкта купівлі-продажу з корисливою метою. Тому фальсифікація у широкому розумінні може…

Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демо-доступу

КупитиОтримати демо-доступ