28.08.2023
Фальсифікація продовольчих товарів: види, передумови та особливості у вітчизняних реаліях
Олександр Лисенко,
провідний аудитор НААУ, «Бюро Верітас» та LL-C (Certification)
Фальсифікація товарів з'явилася з моменту появи перших товарних ринків.
Довідка
Сьогодні Україна, посідаючи 9-те місце, входить у десятку світових «лідерів» за обсягами фальсифікованої продукції. Найпоширеніші порушення: у м'ясній продукції — підвищений вміст вологи, наявність штучних барвників, вміст сої, занижений вміст білків, у молочній продукції — наявність немолочного жиру, занижений вміст жиру.
Фальсифікація — дії, направлені на обман покупця і/або споживача способом підробки об'єкта купівлі-продажу з корисливою метою. Тому фальсифікація у широкому розумінні може…
Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демо-доступу
На цю тему