06.09.2023
Безпечність сільськогосподарської продукції: ідентифікація небезпечних чинників

Світлана Фесенко,
експерт із питань безпечності та якості харчової продукції
Принцип безпечності харчових продуктів – це принцип за яким харчовий продукт не нашкодить споживачеві під час приготування та/чи вживання за призначеністю.
Чужорідні речовини, що надходять до людського організму з харчовими продуктами та мають високу токсичність, називають ксенобіотиками або забруднювачами.
Перелік токсичних забруднювачів:
- металеві забруднювачі: ртуть, свинець, кадмій, миш’як, олово, цинк, мідь тощо;
- радіонукліди;
- пестициди та їхні метаболіти;
- нітрати, нітрити й нітрозосполуки;
- поліциклічні ароматичні та хлоровмісні вуглеводні;
- діоксини та діоксиноподібні речовини;…
Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демодоступу
На цю тему
08.11.2022
Контроль за безпечністю харчової сировини