Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім
17.11.2023
Як правильно маркувати та використовувати державний логотип для органічної продукції – результати тренінгу Мінагрополітики та «Органік Стандарт»

За ініціативи Міністерства аграрної політики та продовольства України спільно з органом сертифікації «Органік Стандарт» та за підтримки Швейцарії відбувся тренінг «Органічний модуль (UA). Маркування органічної продукції. Державний логотип для органічної продукції».

Мета тренінгу – навчання операторів, громадських організацій та надавачів послуг в органічному секторі України вимогам та правильному використанню державного логотипа для органічної продукції та маркування загалом. Учасники тренінгу ознайомилися із відповідним законодавством України та наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України «Про затвердження державного логотипа для органічної продукції».

Тема про правильне використання державного логотипа для органічної продукції стала актуальною відколи в Україні запрацював Державний реєстр операторів, що здійснюють виробництво продукції відповідно до вимог законодавства України у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції.  Наразі оператори з реєстру вже почали маркувати свою продукцію українським державним логотипом.

Ознайомитися з Методичними рекомендаціями щодо використання державного логотипа для органічної продукції, які спеціально були розроблені для даного тренінгу, можна за посиланням.

Завантажити державний логотип для органічної продукції у форматах ai, eps, gif, jpeg, pdf, png, svg можна українською та англійською мовами.

Матеріали тренінгу доступні за посиланнями нижче:

Довідка

Тренінг організовано Міністерством аграрної політики та продовольства України та органом сертифікації «Органік Стандарт» за підтримки Швейцарії в рамках швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України», що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія).   

 

Джерело: Міністерство аграрної політики та продовольства України