Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім

Як правильно зрозуміти п. 3 (п.п. 1) ст. 13 Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів»? Чи правильно вважати, що якщо складного інгредієнта (виробленого за ТУ або ДСТУ або імпортного виробництва) у складі продукту менше ніж 2 % і він не містить харчових добавок та/або алергенів, то можна не надавати перелік його інгредієнтів при маркуванні складу харчового продукту, до якого він входить?

На запитання відповідає
Алла Копусь,
фахівець із сертифікації

Якщо складний інгредієнт, вироблений за технічними умовами (ТУ), державними стандартами України (ДСТУ) або імпортного виробництва, становить менше ніж 2 % обсягу готової продукції, і його склад визначений у відповідному нормативно-правовому акті або національному стандарті, то перелік його…

Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демодоступу

КупитиОтримати демодоступ