Чи потрібно досліджувати напої, інгредієнти на вміст меламіну згідно з наказом Міністерства охорони здоров'я України «Про затвердження Державних гігієнічних правил і норм "Регламент максимальних рівнів окремих забруднюючих речовин у харчових продуктах"» від 13.05.2013 № 368? Якщо так, то з якою періодичністю проводити дослідження?

На запитання відповідає
Юрій Полівода,
керівник групи системи управління безпечністю харчових продуктів ПрАТ «Херсонський комбінат хлібопродуктів»
Довідка
Меламін – це хімічна сполука, яка широко використовується в промисловості, наприклад, у виробництві пластику, керамічних виробів, добрив тощо. Хоча меламін не призначений для використання в харчових продуктах, у деяких випадках його додавали для маніпуляції хімічними показниками харчових…
Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демодоступу