Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім

З огляду на оновлення Правил перевезень вантажів автомобільним транспортом в Україні (зокрема, нова редакція Додатка № 7 «Товарно-транспортна накладна»), чи у всіх випадках постачальники повинні зазначати ідентифікаційний номер тварин у ТТН? Якщо йдеться про сировину імпортного походження, наприклад відруби та шматки м’яса у вакуумі, то ця вимога теж актуальна? Якщо ми отримуємо товар на склад за ТТН виробника/постачальника, а потім відвантажуємо на магазин і виписуємо свою, фактично внутрішню ТТН, то теж повинні зазначати цю інформацію (згідно з п. 11.1 цих Правил)? Чи застосовується ця вимога про ідентифікацію в ТТН у разі отримання сировини блочного пакування (включаючи заморожування), наприклад, язики свині чи телячі тощо, де відсутня можливість ідентифікації кожної окремої туші?

На запитання відповідає
Аліна Ткаченко,
кандидат технічних наук, директор Навчально-наукового інституту денної освіти Полтавського університету економіки і торгівлі

Правила, встановлені згідно з оновленими Правилами перевезень вантажів автомобільним транспортом в Україні, затвердженими наказом Міністерства транспорту України від 14.10.1997 № 363 (далі – Правила), не роблять винятків для імпортної продукції. Навіть якщо йдеться про імпортні відруби та шматки…

Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демо-доступу

КупитиОтримати демо-доступ