Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім

У якому Законі зазначена вимога щодо 50 % до основного інгредієнта, щоб продукт мав назву, похідну від цього інгредієнта? Наприклад: начинка «Полунична» або начинка «Шоколадна». Часто чуємо саме вимогу щодо 50 % у складі. Ми як виробники напівфабрикатів стикаємося з вимогами замовників. Водночас при розробці кондитерських виробів часто відбуваються суперечки щодо назв від відділу маркетингу.

На запитання відповідає
Вікторія Кійко,
доцент кафедри експертизи харчових продуктів НУХТ

У ст. 1. «Терміни та їх визначення» Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» (далі – Закон) у п. 19 надане таке визначення:

  • основний інгредієнт – інгредієнт або інгредієнти харчового продукту, вміст яких у продукті перевищує 50 відсотків або…

Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демо-доступу

КупитиОтримати демо-доступ