У якому Законі зазначена вимога щодо 50 % до основного інгредієнта, щоб продукт мав назву, похідну від цього інгредієнта? Наприклад: начинка «Полунична» або начинка «Шоколадна». Часто чуємо саме вимогу щодо 50 % у складі. Ми як виробники напівфабрикатів стикаємося з вимогами замовників. Водночас при розробці кондитерських виробів часто відбуваються суперечки щодо назв від відділу маркетингу.
На запитання відповідає
Вікторія Кійко,
доцент кафедри експертизи харчових продуктів НУХТ
У ст. 1. «Терміни та їх визначення» Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» (далі – Закон) у п. 19 надане таке визначення:
- основний інгредієнт – інгредієнт або інгредієнти харчового продукту, вміст яких у продукті перевищує 50 відсотків або…
Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демо-доступу