Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім

Згідно зі ст. 46 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» оператори ринку під час поводження з харчовими відходами повинні дотримуватися відповідних положень законодавства щодо зберігання й утилізації (знищення) харчових та інших відходів та/або мати договори щодо їх утилізації (знищення). Які ще є вимоги до утилізації харчових відходів? Якщо оператор ринку не має договорів щодо утилізації відходів, то яким законодавством він повинен регулюватися та яким чином здійснювати утилізацію харчових відходів?

На запитання відповідає
Олена Кошелєва,
промисловий еколог

Відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»:

Норма закону

Стаття 46. Гігієнічні вимоги під час поводження з харчовими відходами

1. Оператори ринку під час поводження з харчовими відходами (неїстівні субпродукти та інші залишки) повинні:

1)…

Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демо-доступу

КупитиОтримати демо-доступ