Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім

Чи можна нанести на пакування харчової продукції (пластівці зернові, їх суміші, каші на основі пластівців, сухі сніданки, гранола) знак про наш вуглецевий слід (Carbon Footprint)? Необхідні уточнення наступних питань:

  • чи є міжнародне маркування?
  • яка сертифікація та як відбувається?
  • як правильно такий показник сліду розраховується, що треба врахувати при розрахунку?
На запитання відповідає
Світлана Берзіна,
засновник Центру екологічної сертифікації та маркування ВГО «Жива планета»

Різні громадські організації та урядові органи застосовують різні методи  оцінювання вуглецевого сліду, калькулятори тощо. Наприклад, Агенція з захисту довкілля США (ЕРА) пропонує калькулятор, який надає можливість оцінити вуглецевий слід на побутовому рівні, враховуючи звички та…

Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демодоступу

КупитиОтримати демодоступ