Питання щодо мікробіологічних показників (показників безпеки) для виробів борошняних глибокої заморозки з різними начинками (овочеві, м'ясні, молочні, фруктові). Підприємство виготовляє заморожені напівфабрикати, які потребують випікання на точках випікання, та заморожені напівфабрикати, які випечені до готовності (ДКПП 10.71). В МБТ, які наразі скасовані, визначались такі показники як: БГКП, МАФАМ та інші. Наразі, з урахуванням гармонізації з ЄС і на основі Наказу МОЗ України «Про затвердження Мікробіологічних критеріїв для встановлення показників безпечності харчових продуктів» від 19.07.2012 № 548, ці критерії відносяться до гігієнічних, застосовних до моніторингу навколишнього середовища. Наше ТУ У надалі базується на скасованих вимогах МБТ, але маємо за мету йти вперед, тим паче, що сировину, яку отримуємо, контролюємо відповідно до показників, які зазначені в НПА чинного законодавства і здійснюємо моніторинг навколишнього середовища, ґрунтуючись на 4-х зонах, маємо результати незалежних лабораторій. Які показники безпеки (в розрізі мікробіологічних) можуть бути застосовні до нашої продукції? Щоб відповідало вимогам чинного законодавства і не суперечило вимогам ЄС.
Система безпечності харчових продуктів HACCP (з англійської мови – Hazard Analysis and Critical Control Point) складається з набору правил, які визначають, які дії потрібно зробити для впровадження, обслуговування і документування системи на виробництві. Ці правила базуються на семи стовпах – на семи принципах…
Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демо-доступу