Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім
Події
06.11.2025
Вебтренінг «Санітарія та гігієна на харчових підприємствах: контроль, навчання, відповідальність»

Належна санітарія та гігієна персоналу = перша лінія захисту безпечності харчових продуктів. Закон України № 771/97-ВР, Регламент (ЄС) № 852/2004 та наказ Мінагрополітики № 590 зобов’язують підприємства забезпечувати належні гігієнічні практики.

Недотримання цих вимог стабільно очолює ТОП-порушень, які фіксує Держпродспоживслужба під час перевірок.

Ціна недбалості висока: у 2025 році штрафи для юросіб сягають понад 200–500 тис. грн. Регулятори перевіряють. Аудитори фіксують. Помилки коштують дорого: репутацією, сертифікатами, контрактами.

Запрошуємо вас до участі у вебпрактикумі «Санітарія та гігієна на харчових підприємствах: контроль, навчання, відповідальність», який пройде 18 листопада 2025 року в Zoom-форматі.

Які вимоги висуває вітчизняне законодавство до забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя в організації роботи харчовиків?
Як налагодити належний контроль за здоров'ям і гігієною персоналу?
Як перевіряти постачальників матеріалів та предметів, призначених для контакту з харчовими продуктами, за новими правилами?
Що змінилося у вимогах до медичні оглядів та щеплень персоналу харчових підприємств?
Які вимоги до спецодягу для персоналу та чи дозволено одноразовий?
Чому обов’язково проводити гігієнічне навчання для всього персоналу, тимчасових працівників і навіть підрядників?
Які чинні санітарно-гігієнічні норми облаштування території, приміщень та комунікацій?
На що слід звернути особливу увагу у процедурах прибирання, миття та дезінфекції?
Чи повинні бути зазначені в переліку вхідного контролю сировини та допоміжних інгредієнтів дезінфікувальні та мийні засоби, що надходять на харчове підприємство?
Які спеціальні вимоги до клеїв, кераміки, гуми, скла, металів, деревини, паперу та картону, друкарських фарб, лаків і покриттів, воску запроваджує новий ЗУ № 2718-IX?
Чи обов’язкова санітарна обробка транспортного засобу, що перевозить харчовий продукт?

 

1

Пропонуємо придбати відеозапис вебтренінгу, під час якого надавала відповіді на ключові запитання, розбирала виробничі ситуації та аналізувала кращі гігієнічні практики, досвідчена спікерка — Тетяна Литвиненко:

  • керівниця структурного підрозділу стандартизації, сертифікації та якості ТОВ «Котекна Україна Лімітед»
  • провідна експертка е-журналу «Управління якістю» та системи «Онлайн-консультант фахівця з якості»
  • авторка тренінгів з розроблення, впровадження та підтримання систем менеджменту за ISO 22000 та ISO 9001
  • 17+ років досвіду сертифікації харчової продукції та систем менеджменту

Кожний учасник вебтренінгу отримає:

♦ сертифікат про участь у профільному заході від професійного е-журналу «Управління якістю»

♦ індивідуальні роз’яснення та відповіді на запитання в ефірі заходу

♦ повний відеозапис події


Вартість участі:

Вебпрактикум + друкований сертифікатВебпрактикум + електронний сертифікат 
4 499 грн 4 299 грн 
*Другому та наступним учасникам від однієї компанії знижка на участь 30%
** Для передплатників е-журналу «Управління якістю» та системи «Онлайн-консультант фахівця з якості» діє знижка 10%. Знижки не сумуються.

Придбати участь

 

Надсилайте Ваші запитання до спікерки завчасно на e-mail: editor-in-chief@techmedia.com.ua

Розгляд запитань у прямому ефірі заходу гарантовано!