1. Якщо маємо по розрахунку цукри 3,2 г, поліоли 24 г, то в розрахунок Nutri-Score записуємо лише цукор 3,2 г, а поліоли не враховуємо?
2. Харчові волокна входять в розрахунок енергетичної цінності? Поживна цінність на 100 г (g) продукту: енергетична цінність – 1787 кДж (kJ) / 424 ккал (kcal); жири – 9,7 г (g), з них насичені – 4,7 г (g); вуглеводи – 59 г (g), з них цукри – 3,2 г (g), поліоли – 24 г (g); харчові волокна – 5,9 г (g); білки – 22 г (g); сіль – 0,7 г (g).
3. Чи необхідно теж враховувати: «2. Харчові продукти, що містять підсолоджувачі. 2.1. Харчові продукти, що містять підсолоджувач або підсолоджувачі, використання яких дозволено законодавством "З підсолоджувачем(ами)". Це словосполучення має супроводжувати назву харчового продукту. 2.4. Харчові продукти, що містять понад 10 відсотків доданих поліолів, використання яких дозволено законодавством "Надмірне споживання може спричинити послаблювальний ефект"»?

1. Якщо ми говоримо про Nutri-Score, перелік дозволених для ринку ЄС до використання нехарчових підсолоджувачів (тобто безкалорійні або низькокалорійні штучні та натуральні підсолоджувачі), необхідно враховувати для розрахунку Nutri-Score. Їх перелік зазначено в Регламенті 1333/2008, (додаток 2,…
Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демодоступу