Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім

1. Якщо маємо по розрахунку цукри 3,2 г, поліоли 24 г, то в розрахунок Nutri-Score записуємо лише цукор 3,2 г, а поліоли не враховуємо?

2. Харчові волокна входять в розрахунок енергетичної цінності? Поживна цінність на 100 г (g) продукту: енергетична цінність – 1787 кДж (kJ) / 424 ккал (kcal); жири – 9,7 г (g), з них насичені – 4,7 г (g); вуглеводи – 59 г (g), з них цукри – 3,2 г (g), поліоли – 24 г (g); харчові волокна – 5,9 г (g); білки – 22 г (g); сіль – 0,7 г (g).

3. Чи необхідно теж враховувати: «2. Харчові продукти, що містять підсолоджувачі. 2.1. Харчові продукти, що містять підсолоджувач або підсолоджувачі, використання яких дозволено законодавством "З підсолоджувачем(ами)". Це словосполучення має супроводжувати назву харчового продукту. 2.4. Харчові продукти, що містять понад 10 відсотків доданих поліолів, використання яких дозволено законодавством "Надмірне споживання може спричинити послаблювальний ефект"»?

На запитання відповідає
Алла Копусь,
фахівець із сертифікації

1. Якщо ми говоримо про Nutri-Score, перелік дозволених для ринку ЄС до використання нехарчових підсолоджувачів (тобто безкалорійні або низькокалорійні штучні та натуральні підсолоджувачі), необхідно враховувати для розрахунку Nutri-Score. Їх перелік зазначено в Регламенті 1333/2008, (додаток 2,…

Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демодоступу

КупитиОтримати демодоступ