Європейське законодавство висуває вимоги до вмісту 3-монохлорпропандіолу (3-МХПД/3-MCPD), гліцидолу та їхніх ефірів у харчовій продукції. Які вимоги українського законодавства до вмісту цих речовин у харчовій продукції ? Чи їх вміст визначається тільки в жирах рослинного походження, чи і в тих продуктах, до складу яких входять жири рослинного походження (зокрема, продукт сирний молоковмісний)? Яка періодичність таких досліджень та які вітчизняні лабораторії їх проводять?
В Україні вміст гліцидолу та 3-монохлорпропандіолу (3-МХПД/3-MCPD) регламентує Наказ Міністерства охорони здоров’я України «Про затвердження Державних гігієнічних правил і норм "Регламент максимальних рівнів окремих забруднюючих речовин у харчових продуктах"» від 13.05.2013№ 368 (далі – Наказ № 368).
…Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демо-доступу