Онлайн-консультант фахівця з якості
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім

Європейське законодавство висуває вимоги до вмісту 3-монохлорпропандіолу (3-МХПД/3-MCPD), гліцидолу та їхніх ефірів у харчовій продукції. Які вимоги українського законодавства до вмісту цих речовин у харчовій продукції ? Чи їх вміст визначається тільки в жирах рослинного походження, чи і в тих продуктах, до складу яких входять жири рослинного походження (зокрема, продукт сирний молоковмісний)? Яка періодичність таких досліджень та які вітчизняні лабораторії їх проводять?

На запитання відповідає
Альона Васюта,
керівник служби якості ТОВ «Салекс Абсолют»

В Україні вміст гліцидолу та 3-монохлорпропандіолу (3-МХПД/3-MCPD) регламентує Наказ Міністерства охорони здоров’я України «Про затвердження Державних гігієнічних правил і норм "Регламент максимальних рівнів окремих забруднюючих речовин у харчових продуктах"» від 13.05.2013№ 368 (далі – Наказ № 368).

Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демо-доступу

КупитиОтримати демо-доступ