Які продукти у ЗОШ потрібно записувати в бракеражний журнал? Тільки ті, що швидко псуються (масло, м'ясо, молоко і т. д.) чи й продукти тривалого зберігання (крупи, олію і т.д.) також?

Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку»від 24.03.2021 №305 до бракеражного журналу харчових продуктів, що надійшли від постачальника харчових продуктів, вноситься інформація щодо таких харчових продуктів, як м’ясо охолоджене/заморожене (яловичина, свинина, телятина, птиця), риба морська свіжоморожена, молоко, кефір, сметана, сир (твердий, кисломолочний, м’який), масло вершкове, яйця курячі, інші продукти з терміном придатності, який зазначається датою «вжити до». Записи щодо інших харчових продуктів та допоміжних матеріалів можна заносити до журналу вхідної продукції.