Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім
28.08.2023
Методи аналізу та оцінювання ризиків
Віталій Цопа,
д. т. н., професор МІМ-Київ, консультант, викладач, аудитор

Перш ніж починати управляти ризиками, необхідно визначити, які методи аналізу і оцінювання ризиків слід застосувати.

На практиці використовують різні методи дослідження ризиків.

Методи аналізу оцінювання ризиків:

  • статистичний метод аналізу;
  • метод аналізу доцільності втрат;
  • аналітичний метод;
  • аналіз чутливості;
  • аналіз сценаріїв;
  • метод Монте-Карло;
  • метод аналогій;
  • експертні методи оцінювання;
  • нормативний метод;
  • метод «Події – наслідки».

 

Розглянемо сутність цих методів, а також переваги і недоліки їхнього використання.

1. Статистичний метод аналізу ризику

Метод застосовується для оцінювання економічних…

Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демо-доступу

КупитиОтримати демо-доступ