Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім
03.07.2024
Безпечність харчових продуктів: на що варто звернути увагу, купуючи яйця

Держпродспоживслужба звертає увагу споживачів та суб’єктів господарювання: Правилами роздрібної торгівлі продовольчими товарами визначено, що до продажу не допускаються такі харчові яйця:

  • якщо їх поверхня (шкарлупа) забруднена;

  • з дефектами бою (порушена цілісність шкарлупи);

  • харчові неповноцінні та технічні яйця (з непрозорим на просвіт умістом, з пліснявими плямами під шкарлупою, з присохлим жовтком, із змішаними білком і жовтком, з кровоносними судинами у вигляді кільця на поверхні жовтка, міражні),

  • з різким запахом сірководню.


Також варто звернути увагу на наявність штампа категорії на самому яйці (якщо купуєте яйця поштучно) та на обов’язкову інформацію про харчовий продукт на упаковці (для фасованих яєць) відповідно до Вимог до курячих яєць.

Окремо варто зазначити, що яйця курячі харчові зберігають окремо від пахучих і відкритих (не захищених обгорткою, упаковкою, герметичною розфасовкою) товарів, які легко передають запахи та можуть забруднюватись патогенними мікроорганізмами.

Джерело: Держпродспоживслужба