Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім
08.02.2024
Велика Британія продовжила безмитну торгівлю з Україною до 2029 року

Велика Британія й Україна продовжать угоди про скасування ввізних мит і тарифних квот у торгівлі до 2029 року, повідомляється на сайті британського уряду.

Угода передбачає продовження безмитної торгівлі на всі товари на п'ять років, за винятком яєць і птиці, які будуть продовжені на два роки, до 2026

Коментар експерта

«Поряд з Угодою про цифрову торгівлю, яка спрямована на посилення електронної комерції між нашими країнами, це розширення розширить можливості для українського бізнесу в ключових секторах, таких як олія, зерно та інші сільськогосподарські продукти», – зазначив Вільям Бейн, керівник відділу торговельної політики Британських торгово-промислових палат.

Велика Британія була першою країною, яка скасувала мита на всю торгівлю з Україною. У травні 2022 року Велика Британія скасувала всі тарифи згідно з Угодою про вільну торгівлю між Великою Британією та Україною до березня 2024 року. За цим прецедентом виникли подібні ініціативи з боку ЄС та інших партнерів.

Державний міністр Великої Британії з питань торговельної політики Грег Хендс сьогодні офіційно підпише угоду про продовження заходів лібералізації з першим віце-прем'єр-міністром України – Міністром економічного розвитку і торгівлі Юлією Свириденко на віртуальній церемонії.

Джерело: Ліга:Бізнес