Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім
03.08.2021
Україна підтвердила право експорту молочної продукції до ЄС

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів отримала звіт про результати аудиту та пропозиції щодо подальшого експорту української продукції до ЄС, який проводився з 1 по 12 березня цього року Європейською Комісією.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Держпродспоживслужби.

Цитата

"Серед українських підприємств, що мають право експорту до ЄС продукції для споживання людиною, є 25 виробників молока та молочної продукції. Для багатьох підприємств право експорту на ринок ЄС – це серйозна перевага й на інших ринках збуту", - зазначили у профільному відомстві.

Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька зауважила, що успішне проходження аудиту підтверджує дієвість системи державного контролю.

Цитата

"Це щоденна якісна робота багатьох фахівців. Дуже важливим є не тільки розширення доступу української продукції на ринки ЄС, а й підтримання її високої якості", - сказала очільниця Держпродспоживслужби.

У 2016 р. відбулося розширення доступу на ринки ЄС для продукції тваринного походження з України. Зокрема, у січні 2016 p. Україна одержала дозвіл на експорт до ЄС молочної продукції. Починаючи з другого півріччя 2016 року 13 українських підприємств розпочали експорт молочної продукції до ЄС. Сьогодні кількість таких підприємств збільшилася до 25.