Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім

Згідно зі статтею 20 ЗУ № 771/97-ВР Держпродспоживслужбу потрібно інформувати в разі вилучення продукції, на це є спеціальна інструкція. Але якщо невідповідна продукція або напівфабрикат виникають у процесі роботи та не вийшли за межі підприємства й утримані процесом блокування до моменту прийняття рішення – чи необхідно повідомляти Держпродспоживслужбу?

На запитання відповідає
Захарова Ксенія,
юрист юридичної компанії "Bargen"

Згадана норма передбачає обов’язок оператора ринку повідомляти компетентний орган про виявлену невідповідність харчової продукції та негайно, з моменту виявлення невідповідності, здійснювати заходи з вилучення небезпечної харчової продукції з обігу.

Розберемось із терміном «обіг». Визначення цього…

Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демо-доступу

КупитиОтримати демо-доступ