27.11.2023
Безпечне поводження з харчовими відходами: категорії, засади, технології перероблення
![](https://qualityexpert.com.ua/sites/default/files/styles/photo_expert_100/public/photo/%D0%9A%D0%BE%D1%88%D0%B5%D0%BB%D1%94%D0%B2%D0%B01.jpg?itok=V-m_vQrm)
Олена Кошелєва,
промисловий еколог
В Україні докладаються зусилля щодо розроблення алгоритмів поводження з харчовими відходами.
Довідка
У Законі України «Про управління відходами» від 20 червня 2022 року № 2320-IX-ВР надані такі визначення:
- біовідходи – відходи, що мають властивість піддаватися анаеробному або аеробному розкладу, такі як відходи харчових продуктів або відходи харчової промисловості на всіх етапах виробництва та споживання, відходи від зелених насаджень;
- побутові відходи – змішані та/або роздільно зібрані відходи від домогосподарств, включаючи відходи паперу, картону, скла, пластику, деревини, текстилю,…
Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демо-доступу
На цю тему