Чи можна в ТУ прописувати ширші вимоги, ніж в ДСТУ? Наприклад, в ДСТУ 4585:2006 «Вироби хлібобулочні здобні. Загальні технічні умови» визначено щодо пліснявих грибів: «Для виробів, виготовлених без додавання сушених фруктів, ягід та горіхів – не дозволено». Чи можна в ТУ нашого підприємства вказати показник «Плісняві гриби – не більше 100»? Чи буде це порушенням законодавства? Якщо можливо використовувати ліміти ТУ ширші, ніж державні стандарти, то який документ це дозволяє?
Вимоги до вмісту пліснявих грибів у харчових продуктах визначаються як на рівні державних стандартів, так і санітарних норм. Технічні умови Вашого підприємства можуть включати вимоги, що доповнюють чи уточнюють ці стандарти та норми, але не можуть суперечити їм або бути менш жорсткими. Ваші ТУ не…
Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демо-доступу