Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім

Чи можна в ТУ прописувати ширші вимоги, ніж в ДСТУ? Наприклад, в ДСТУ 4585:2006 «Вироби хлібобулочні здобні. Загальні технічні умови» визначено щодо пліснявих грибів: «Для виробів, виготовлених без додавання сушених фруктів, ягід та горіхів – не дозволено». Чи можна в ТУ нашого підприємства вказати показник «Плісняві гриби – не більше 100»? Чи буде це порушенням законодавства? Якщо можливо використовувати ліміти ТУ ширші, ніж державні стандарти, то який документ це дозволяє?

На запитання відповідає
Тетяна Литвиненко,
cертифікований аудитор, консультант з розробки та впровадження систем менеджменту на відповідність міжнародним стандартам ISO 9001, ISO 22000 (Система НАССР)

Вимоги до вмісту пліснявих грибів у харчових продуктах визначаються як на рівні державних стандартів, так і санітарних норм. Технічні умови Вашого підприємства можуть включати вимоги, що доповнюють чи уточнюють ці стандарти та норми, але не можуть суперечити їм або бути менш жорсткими. Ваші ТУ не…

Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демо-доступу

КупитиОтримати демо-доступ