Матеріал електронної системи
«Онлайн-консультант фахівця з якості»
https://qualityexpert.com.ua
.

Вітаю, У мене питання по мікробіології хлібобулочних виробів. В Постанові «Про затвердження Тимчасових гігієнічних нормативів вмісту мікроорганізмів в хлібі та хлібобулочних виробах» від 25.07.2002 № 30 вказані показники за МАФАМ та пліснявих грибах. В ДСТУ 4582:2006 «Система розроблення і поставлення продукції на виробництво. Хліб та хлібобулочні вироби. Основні положення» вказані такі ж самі ліміти як і Постанові за показниками мікробіології: МАФАМ до 1000 та плісняві гриби – не допускається. ДСТУ 4585:2021 «Вироби хлібобулочні здобні. Загальні технічні умови» взагалі не містить показників мікробіології. Чи є тестування показників мікробіології в хлібі обов'язковим, якщо ДСТУ не має такої вимоги? Який документ є первинним (головнішим): ДСТУ чи Постанова? Постанова була тимчасова, але не вказано терміну її дії. Як з'ясувати, чи вона чинна?

На запитання відповідає
Юрій Полівода
керівник групи системи управління безпечністю харчових продуктів ПрАТ «Херсонський комбінат хлібопродуктів»

Відповідь на це питання доцільно надати в рамках функціонування на підприємстві Системи безпечності харчових продуктів – HACCP (з англійської мови –  Hazard Analysis and Critical Control Point), що  складається з набору правил, які визначають, які дії необхідно зробити для…

Завантажити матеріал можуть лише передплатники системи

Купити