Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім
10.08.2022
Обіг органічної продукції: на що звертати увагу

У зв’язку з російською озброєною агресією проти України аграрний сектор, зокрема і органічний, зазнав втрат. На сьогодні оператори органічного сектору через окупацію земельних площ, збій логістики, скорочення попиту зазнали втрат, але попри це продовжують адаптувати свою спроможність до умов сьогодення.

В свою чергу, Держпродспоживслужба, як центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції продовжує виконання своїх повноважень, передбачених Законом України «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції».

Продовжуються роботи з ведення Переліку органів іноземної сертифікації, який опублікований на офіційному вебпорталу Держпродспоживслужби, та містить відомості про 52 органи іноземної сертифікації з 23 країн світу, що є важливим для визнання сертифікатів, що засвідчують органічне виробництво та/або обіг органічної продукції згідно із законодавством іншим, ніж законодавство України.

Довідка

Звертаємо увагу, що наразі оператори ринку можуть здійснювати виробництво/обіг органічної продукції виключно за законодавством іншим, ніж законодавство України. Для цього оператори ринку повинні бути сертифіковані органом іноземної сертифікації, який включений до Переліку органів іноземної сертифікації.

Джерело: Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів