Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім
21.07.2022
Держпродспоживслужба співпрацюватиме з ВООЗ з питань екологічного здоров’я

Держпродспоживслужба співпрацюватиме з ВООЗ з питань забезпечення населення якісною та безпечною питною водою, а також управління ризиками у сфері водних та санітарних ресурсів. Про це говорили під час зустрічі т.в.о. Голови Держпродспоживслужби Анатолій Вовнюк, заступниця Голови Ольга Шевченко, керівник програми з питань води та клімату Європейського регіонального Бюро ВООЗ (Європейський центр навколишнього середовища та охорони здоров'я) Олівер Шмолл та інші представники ВООЗ.

На зустрічі розглядались питання доступу до безпечної питної води та погіршення санітарно-епідемічної ситуації у зв’язку з пошкодженням значної кількості цивільної інфраструктури, зокрема, систем електро- та водопостачання, внаслідок воєнних дій. Така ситуація підвищує ризик поширення різних інфекційних захворювань.

Наразі існує потреба у покращенні координації між ВООЗ, МОЗ, Українським центром громадського здоров’я (ЦГЗ) та обласними центрами контролю та профілактики хвороб (ЦКПХ), Держпродспоживслужбою, ЮНІСЕФ, а також кластером WASH та іншими партнерами органів місцевого самоврядування для оптимального захисту здоров’я населення України.

В результаті зустрічі була розроблена стратегія щодо спільних коротко- та середньострокових підходів та пріоритетів управління ризиками у сфері водних та санітарних ресурсів.

Джерело: Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів