Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім
24.12.2021
У Мінекономіки затвердили низку рішень щодо захисту українських виробників на внутрішньому ринку

22 грудня під головуванням Першої віце-прем’єр-міністра України - Міністра економіки України Юлії Свириденко відбулося засідання Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі, на якому розглядалася низка питань щодо захисту українських товаровиробників на внутрішньому ринку. Участь у заході також взяли заступник Міністра - Торговий представник України Тарас Качка, представники Мінагрополітики, Мінінфраструктури, Мін’юсту, Міненергетики, Офісу Президента України, Держмитниці.

Так, за результатами проведених антидемпінгових розслідувань Комісія встановила наявність обґрунтованих підстав для застосування антидемпінгових заходів строком на 5 років щодо імпорту в Україну:

  • фанери походженням з Республіки Білорусь. Ставка мита для виробника-експортера ВАТ "ФанДОК" – 25,71 %, для виробника-експортера ВАТ "Мостовдрев" – 25,71 %, для виробника-експортера ВАТ "Борисовдрев" – 25,71 %, для інших виробників та експортерів з Республіки Білорусь – 41,35 %;
  • деревостружкових плит походженням з Республіки Білорусь та Російської Федерації. Ставка мита для виробників та експортерів з Республіки Білорусь – 45,14 %, для виробників та експортерів з Російської Федерації – 18,19 %;
  • крохмалю картопляного походженням з Республіки Білорусь. Ставка мита для виробників та експортерів з Республіки Білорусь – 23,8 %.

Разом з цим вирішено продовжити на 5 років дію антидемпінгових заходів щодо імпорту в Україну плит деревоволокнистих (ДВП) мокрого способу виробництва, твердих походженням з Російської Федерації.

Окрім того, Комісія прийняла рішення, якими порушила антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну склотари походженням з Республіки Білорусь та спеціальне розслідування щодо імпорту в Україну деяких видів сирів незалежно від країни походження та експорту.

Джерело: Міністерство економіки України