Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім
28.10.2021
Мінцифри бере участь у розробці парасолькового бренду для експорту продукції малого та середнього бізнесу

ПРООН у співпраці з ГО «Український центр сприяння інвестиціям та торгівлі (ITFC)», Міністерством цифрової трансформації України, Офісом з розвитку підприємництва та експорту та Дія. Бізнес розпочинають розробку та запуск експортно орієнтованого парасолькового бренду для сільськогосподарських мікро-, малих та середніх підприємств і підприємств харчової промисловості. 

 

Цитата

«У межах національного проекту з розвитку підприємництва Дія.Бізнес Мінцифри допомагає малим і середнім підприємцям, зокрема, зі сфери сільського господарства. Це й освітні події, і консультативна допомога, й інфраструктурна підтримка. Підтримка з боку держави сприяє розвитку українського експорту. Наприклад, експорт зерна з України зріс на чверть за першу половину 2021 року, а загалом експорт товарів з України зріс на третину. Тому ми повністю підтримуємо розробку парасолькового бренду для експорту с/г продукції малого та середнього бізнесу як ще один крок назустріч вітчизняним експортерам», – зазначила  заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан.

Згідно з результатами дослідження ПРООН щодо соціально-економічних наслідків COVID-19 на бізнеси та домогосподарства в Україні, криза сильніше вплинула на жінок, які є власницями бізнесу: 79% підприємниць повідомили про негативні наслідки кризи порівняно з 68% чоловіків.

Тому пріоритетна увага в межах ініціативи надаватиметься мікро-, малим та середнім підприємствам сільськогосподарського та суміжних секторів, які спрямовують свій бізнес на поліпшення стійкості та сталого розвитку, — з акцентом на підприємства, якими володіють чи керують жінки.

Джерело: Урядовий портал