Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім
13.07.2021
Прем’єр-міністр України та Віце-президент Єврокомісії підписали Меморандум про стратегічне партнерство у сировинній галузі

Україна та Європейський Союз уклали Меморандум про стратегічне партнерство у сировинній галузі та відповідну дорожню карту заходів. Документ підписали Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль і Віце-президент Європейської Комісії Марош Шефчовіч 13 липня під час Конференції високого рівня щодо стратегічного партнерства між ЄС та Україною у сфері критичної сировини.

Цитата

«Започатковуючи стратегічне партнерство з ЄС у сфері критичної сировини та акумуляторів, яке буде закріплено у Меморандумі про взаєморозуміння та дорожній карті заходів, ми домовляємося об’єднувати наші зусилля та діяти з ЄС згуртованіше для розвитку зеленої економіки, створення нових бізнес можливостей та робочих місць», — зазначив Прем’єр-міністр.

Віце-президент Європейської Комісії підкреслив, що сьогодні Україна та ЄС відкривають нову сторінку у двосторонньому партнерстві.

Цитата

«На кожному кроці Європейський Союз підтримуватиме Україну. Стратегічне партнерство у сировинній галузі — важливий етап у цьому русі, бо критична сировина, зокрема з огляду на декарбонізацію, має в Україні величезний потенціал», — сказав Марош Шефчовіч.

Глава Уряду підкреслив, що українська промисловість може стати серйозним партнером для європейських компаній.

Денис Шмигаль наголосив, що за рахунок нарощування власного виробництва «мінералів майбутнього» та паливно-енергетичних корисних копалин, збільшення експорту, а також скорочення імпорту мінеральної сировини, потенціал ефективного використання надр України може скласти понад 400 млрд доларів США у наступні 10 років.

Прем’єр-міністр додав, що комплексна розробка критичних матеріалів може вже на першому етапі залучити в Україну 10 мільярдів доларів інвестицій.

Джерело: Урядовий портал