Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім
06.09.2023
Безпечність сільськогосподарської продукції: ідентифікація небезпечних чинників
Світлана Фесенко,
експерт із питань безпечності та якості харчової продукції

 

 

Принцип безпечності харчових продуктів – це принцип за яким харчовий продукт не нашкодить споживачеві під час приготування та/чи вживання за призначеністю.

Чужорідні речовини, що надходять до людського організму з харчовими продуктами та мають високу токсичність, називають ксенобіотиками або забруднювачами.

Перелік токсичних забруднювачів:

  • металеві забруднювачі: ртуть, свинець, кадмій, миш’як, олово, цинк, мідь тощо;
  • радіонукліди;
  • пестициди та їхні метаболіти;
  • нітрати, нітрити й нітрозосполуки;
  • поліциклічні ароматичні та хлоровмісні вуглеводні;
  • діоксини та діоксиноподібні речовини;…

Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демо-доступу

КупитиОтримати демо-доступ