Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім
Зразок заповнення
13.07.2022

Робочий листок аналізу небезпечних чинників у процесі виробництва соленої риби

Технологічний етап

Наявні небезпечні чинники

Чи є потенційні небезпеки суттєвими

Ймовірне джерело забруднення, причина

Контрольно-запобіжні заходи, які можна застосувати

Підготовка сировини

біологічні

так

забруднення мікроорганізмами

дотримання належних гігієнічних вимог щодо нутрування риби

хімічні

ні

фізичні

ні

Сортування риби

біологічні

так

контамінація мікроорганізмами з обладнання іншої сировини

дотримання належних гігієнічних вимог під час сортування риби

хімічні

так

дезінфекційні та мийні засоби

фізичні

так

шкідливі сторонні домішки

Соління риби

біологічні

так

контамінація мікроорганізмами з обладнання, інвентарю, сировини тощо

дотримання належних гігієнічних вимог за соління риби

хімічні

так

дезінфекційні та мийні засоби

фізичні

так

наявність сторонніх механічних домішок

Пакування та зберігання

фізичні

так

порушення температурного режиму

дотримання належних технологічних вимог щодо пакування та зберігання