Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім

Питання стосовно розміщення алергеновмісної сировини/продукції на складі: 

  1. Чи є нормативні документи в Україні, де описано, як саме потрібно зберігати на складі сировину, яка містить у своєму складі алергени? 

  2. Якщо на складі немає змоги окремо зберігати сировину з алергенами, де її відповідно до НАССР потрібно розміщувати? Якщо це має бути виключно нижній ряд полиць, то чи є відповідний законодавчий документ, на який можна посилатися? 

  3. Якщо продукція/сировина виготовляється та пакується на виробництві, де є алергени, то чи потрібно цю сировину також розміщувати окремо від не алергеновмісної сировини через можливість перехресного забруднення?

На запитання відповідає
Ілона Даниленко,
фахівчиня з якості, координаторка ISO/HACCP

1. Чи є в Україні нормативні документи, де чітко прописано, як зберігати алергеновмісну сировину?

Прямої «жорсткої» вимоги за типом «алергени тільки на нижніх полицях» в українських законах немає.

Законодавство (Закон України «Про основні принципи та вимоги до…

Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демодоступу

КупитиОтримати демодоступ