Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім

З 01.01.2026 року державні нормативні документи, які використовуються в технічних умовах у розділі «Методи контролю», скасовуються, а нові нормативні документи на заміну відсутні. Чи допускається в технічних умовах здійснювати посилання на назви робочих інструкцій, які затверджені на підприємстві в установленому порядку? Чи такі методи контролю необхідно описувати в самих технічних умовах?

На запитання відповідає
Ілона Даниленко,
фахівчиня з якості, координаторка ISO/HACCP

З 01.01.2026 року набирають чинності зміни, відповідно до яких:

  • державні нормативні документи (ДСТУ, ГОСТи), посилання на які традиційно використовувалися в розділі «Методи контролю» ТУ, втрачають чинність,

  • нових національних стандартів, що повністю замінюють попередні методики, наразі не затверджено…

Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демодоступу

КупитиОтримати демодоступ