Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім

Маємо продукт на основі манної крупи з додаванням молочних інгредієнтів, чорниці та базової суміші «Лісові ягоди» (мальтодекстрин, ароматизатор, барвник (кармін, брильянтовий синій), ароматизатор), який перед споживанням заливається гарячою водою. До якої категорії харчових продуктів його коректно віднести згідно з Регламентом (ЄС) №1333/2008: 06.3 – «Сухі сніданки», де використання барвників обмежене / не допускається, чи 16 – «Десерти, за винятком продуктів, що належать до категорій 1, 3 та 4, де барвники дозволені»? Яка буде офіційна назва продукту: «Каша манна з чорницею....» чи «Десерт сухий на основі манної крупи з чорницею, швидкого приготування»?

На запитання відповідає
Світлана Фесенко,
експерт із питань безпечності та якості харчової продукції

Згідно з Регламентом Європейського Парламенту і Ради (ЄС) № 1333/2008 від 16 грудня 2008 року про харчові добавки категорію харчового продукту, що містить крупи, молочні інгредієнти, фрукти, ароматизатори та барвники (кармін, брильянтовий синій) і призначений для приготування шляхом заливання…

Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демодоступу

КупитиОтримати демодоступ